Ontwikkelingsfasen

''mijn kind kan niet tekenen en krast maar wat''

Wat heerlijk, lekker laten krassen zou ik zeggen! Kinderen verwerken hun emoties op papier en zoals emoties alle kanten op kunnen gaan, kunnen de tekeningen die op papier ontstaan dat ook. Hoe fijn is dat? Emoties verwerken op papier! 


Alle kinderen beginnen met krastekeningen, ook wel grenzeloze tekeningen genoemd, de non-figuratieve fase. De eerste kunstwerken op papier lopen bijna synchroon met de ontwikkeling van de baby in de baarmoeder, onbegrensd heen en weer zwieren met af en toe een afslag naar links of rechts;) waarna langzaamaan het eitje zich ontvouwt tot herkenbare vormen en klaar is om het aardse leven te mogen ontdekken. Van zwieren, eivormen en kruizen tot mensfiguren en ware kunstwerken, ontwikkelingsfasen ontdekken op papier is zo interessant!

Wist je dat alle huistekeningen van kinderen over de hele wereld vanuit dezelfde vorm ontstaan, ongeacht waar of bij wie hij of zij geboren wordt... Alle huistekeningen ontstaan vanuit een veilige ronde baarmoeder vorm. Hoe bijzonder is dat?

Wil je meer weten over de ontwikkelingsfasen van tekeningen?

Of zicht krijgen op de ontwikkeling van jouw kind? 

Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend advies of offerte via onderstaande link: