Workshops

''Weten wat er speelt, door te kijken naar het beeld''

Ik geef workshops en lezingen aan professionals die werken met kinderen en ouders die zich graag verdiepen in de beeldentaal van kinderen.


Een workshop* bestaat uit een gezellig samenzijn van een team, organisatie, ouders of vrienden. Zelf ga je ondervinden hoe de ontwikkelingsfasen van tekeningen lopen en hoe verschillende symbolieken te lezen zijn. Doormiddel van het lezen van tekeningen gaan we kijken naar de behoeften van het kind. Ik geef workshops op maat, aan te passen aan de wensen en behoeften van de organisatie en doelgroep, op locatie of in mijn ruimte. 

Een lezing bestaat uit een formele bijeenkomst waarbij ik informatie deel over het lezen van tekeningen en hoe waardevolle tools toe te passen zijn in de praktijk. Een lezing is aan te passen aan de wensen en behoeften van de organisatie en doelgroep. Een lezing duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur.

 

Kinderfeestje of een leuke workshop in de klas? Leuk! Samen kunnen we kijken naar de invulling hiervan.

 


* Een workshop kost € 35,- euro per persoon. (minimaal 3 personen tot maximaal 15 personen). Inclusief: BTW, reistijd (tot 30 km), materiaal en certificaat. Exclusief: reiskosten km vergoeding. Op mijn locatie heb ik ruimte voor maximaal 6 personen, inclusief koffie/thee.


Ook is het mogelijk om een geheel verzorgde workshop dag te ontvangen waarbij je samen met jouw team de basisvaardigheden van tekening lezen leert herkennen en begrijpen. Het herkennen van de ontwikkelingsfasen in tekeningen is heel waardevol om kinderen beter te kunnen begrijpen. Kinderen kúnnen, willen of durven gewoonweg niet altijd te praten. Hoe tof is het dan als jij samen met jouw team de beeldentaal van kinderen beter kunt begrijpen! Tijdens deze dag leer ik je de basisbegrippen van boom- huis- en mens- tekeningen te herkennen en geef ik je tools mee hoe je materiaalgebruik optimaal kunt benutten doormiddelen van werkvormen en zinvol tekenspel. Deze dag staat geheel in het teken van jouw team waarbij jullie zelf aan de slag gaan en ervaring opdoen over de beeldentaalmethode KLEB, Kindertekeningen Lezen En Begrijpen. Zet jouw team in het zonnetje en maak er een waardevolle, geheel verzorgde dag van! De koffie en thee staat klaar, er is ruimte voor mooie gesprekken en tijd voor een lekkere lunch. Het is mogelijk om deze dag op een eigen locatie te laten plaatsvinden of op mijn locatie langs te komen. Zou u graag met meer personen komen dan is dat mogelijk op eigen locatie tot maximaal 15 personen. Elke extra persoon kost €140,- euro. Het hele team ontvangt een certificaat van deelname en bied ik de mogelijkheid aan om tot 3 maanden na deze dag tekeningen door te sturen om samen te kijken wat de tekenaar nodig heeft zodat hij/zij zich beter begrepen voelt. De dag duurt ongeveer 6 uur. Zie ik jullie team binnenkort? Ik zou het supertof vinden om jullie kennis te laten maken met het lezen van tekeningen! Neem gerust contact met mij op wanneer je de dag geheel naar eigen wens in wilt vullen of een andere vraag hebt. Vul dan het contact formulier in en ik reageer binnen een week.


Intuïtief schilderen brengt jou dichter bij jezelf, jouw kern! Tijdens deze workshop maak jij tijd voor jezelf en ben je in contact met jouw kern, jouw hart. Jij mag vertrouwen op jouw intuïtie en de ingevingen vanuit jouw kern. Deze avond staat geheel in het teken van jou! Onder het genot van een kopje thee of koffie en ontspannende muziek in een rustgevende ruimte. Het schilderdoek, kwasten en verf ligt voor jou klaar. Ik ga jou begeleiden in het proces en vertrouw op jouw intuïtie. Tijdens dit proces zal ik vanuit mijn observatie een analyse maken op basis van wat jou intuïtie jou heeft doorgegeven. Hierbij kijk ik naar kleurgebruik, symboliek en bladindeling. Ik nodig je uit om uit jouw hoofd te komen en contact te maken met jouw kern. Wie weet zie ik jou binnenkort in mij atelier! Jouw investering: € 37,50 incl. materiaal, koffie/thee en een tussendoortje. Kom je liever samen met iemand uit jouw inner-circle? Dan is jullie investering € 22,- p.p. incl. materiaal, koffie/thee en een tussendoortje.