Workshops

''Weten wat er speelt, door te kijken naar het beeld''

Ik geef workshops en lezingen aan professionals die werken met kinderen en ouders die zich graag verdiepen in de beeldentaal van hun kinderen.


Een workshop* bestaat uit een gezellig samenzijn van een team, organisatie of ouders. Zelf ga je ondervinden hoe de ontwikkelingsfasen van tekeningen lopen en hoe verschillende symbolieken te lezen zijn. Doormiddel van het kunnen lezen van tekeningen gaan we kijken naar de behoeften van het kind. Ik geef workshops op maat, aan te passen aan de wensen en behoeften van de organisatie en doelgroep, op locatie of in mijn ruimte. 

 

Een lezing bestaat uit een formele bijeenkomst waarbij ik informatie deel over het lezen van tekeningen en hoe waardevolle tools toe te passen zijn in de praktijk. Een lezing is aan te passen aan de wensen en behoeften van de organisatie en doelgroep. Een lezing duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur.

 

Kinderfeestje of een leuke workshop in de klas?

Leuk! Samen kunnen we kijken naar de invulling hiervan.

 

* Een workshop kost € 35,- euro per persoon (minimaal 3 personen tot maximaal 15 personen). 

Inclusief: BTW, reistijd (tot 30 km) en materiaal.

Exclusief: reiskosten km vergoeding

Op mijn locatie heb ik ruimte voor maximaal 6 personen.

Het aanbod op de afbeelding is voor 2023 (19:00-21:30 uur) in mijn atelier, inclusief koffie, thee en wat lekkers. 


Ook is het mogelijk om een geheel verzorgde workshop dag te ontvangen waarbij je samen met jouw team de basisvaardigheden van tekening lezen leert herkennen en begrijpen. 

 

Het herkennen van de ontwikkelingsfasen in tekeningen is heel waardevol om kinderen beter te kunnen begrijpen. Kinderen kúnnen, willen of durven gewoonweg niet altijd te praten. Hoe tof is het dan als jij samen met jouw team de beeldentaal van kinderen beter kunt begrijpen! 

 

Tijdens deze dag leer ik je de basisbegrippen van boom- huis- en mens- tekeningen te herkennen en geef ik je tools mee hoe je materiaalgebruik optimaal kunt benutten doormiddelen van werkvormen en zinvol tekenspel

 

Deze dag staat geheel in het teken van jouw team waarbij jullie zelf aan de slag gaan en ervaring opdoen over de beeldentaalmethode KLEB, Kindertekeningen Lezen En Begrijpen.

 

Zet jouw team in het zonnetje en maak er een waardevolle, geheel verzorgde dag van! De koffie en thee staat klaar, er is ruimte voor mooie gesprekken en tijd voor een lekkere lunch. Het is mogelijk om deze dag op een eigen locatie te laten plaatsvinden of op mijn locatie langs te komen. Het hele team ontvangt een certificaat van deelname en bied ik  de mogelijkheid aan om tot 3 maanden na deze dag tekeningen door te sturen om samen te kijken wat de tekenaar nodig heeft zodat hij/zij zich beter begrepen voelt. De dag duurt ongeveer 6 uur. Zie ik jullie team binnenkort? Ik zou het supertof vinden om jullie kennis te laten maken met tekeningen lezen!